Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι την εταιρεία KYKNOS Α.Ε, την παλαιότερη εταιρεία κονσερβοποιίας στην Ελλάδα, επαναπιστοποίησε η Q-CERT με τα πρότυπα BRCGS (Global Standard for Food Safety) και IFS (Food Standard for auditing quality and food safety of food products). Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 η KYKNOS πιστοποιείται με τα πρότυπα αυτά.

Η ΚΥΚΝΟΣ ήταν η πρώτη επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων η οποία πιστοποίησε ομάδα παραγωγών τομάτας με το πρότυπο GlobalGAP ορθής γεωργικής πρακτικής το έτος 2007. Από τότε ανελλιπώς πιστοποιεί την ομάδα παραγωγών τομάτας με το εν λόγω πρότυπο μέχρι και σήμερα.

Εδώ να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η επιχείρηση διατηρεί και εφαρμόζει ένα πολύ αξιόλογο σύστημα διαχείρισης για όλα τα πρότυπα πιστοποίησης με εξαιρετικό πρόγραμμα συντήρησης των υποδομών και εξοπλισμού του εργοστασίου στα Σαβάλια Ηλείας καθώς και ένα πολύ αξιόπιστο πρόγραμμα εσωτερικών και εξωτερικών ελέγχων και δοκιμών για την διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων τα οποία παράγει. 

Η KYKNOS ιδρύθηκε το 1915 στο Ναύπλιο.  Για περισσότερα από 100 χρόνια παράγει πελτέ ντομάτας, ελαφρύ συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τριμμένες τομάτες, ψιλοκομμένες τομάτες, κέτσαπ, σάλτσες ντομάτας και άλλα συναφή προϊόντα. Είναι ο ηγέτης στην κατηγορία του Τοματοπολτού στην χώρα μας, και προμηθευτής πάστας ντομάτας για πολλές εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της KYKNOS, με το χαρακτηριστικό λογότυπο, βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων σε όλη τη χώρα και αποτελούν την πρώτη επιλογή χιλιάδων νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100χρόνια.

Η Q-CERT επαναπιστοποίησε την εταιρία ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε με τα πρότυπα BRCGS και IFS.